Restaurant à la carte en keukenbeheer
Officiële benaming: Restaurant à la carte en keukenbeheer
- Samenstellen van de menukaart en gerechten
- Daarbij rekening houden met:
- de juiste smaakcombinaties, texturen en kleuren
- het seizoenaanbod en de prijs van de voedingswaren
- budget, foodcost, afwisseling in het assortiment, allergenen en diëten
- nieuwe trends en technologieën - Zorgen voor een evenwichtige samenstelling van de gerechten en de menukaart
- Opstellen van technische fiches of handleidingen per gerecht
- Overleggen met de gespecialiseerde drankenkelner en/of maître d'hôtel om de wijnen en dranken af te stellen
- Opleidingscheques
- Vlaams Opleidingsverlof
- In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
- In de overige campussen (Mol, Balen, Westerlo & Edegem) dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.
02/09/2024 - 06/01/2025
Maandagavond
Balen - Campus Boudewijnlaan
Boudewijnlaan 15
€ 120.00
04/09/2024 - 14/05/2025
Woensdagavond
Mol - Campus Begonialaan
Begonialaan 34
€ 120.00
Liever iets anders
Liever iets anders carousel
Liever iets anders carousel-
Kok - 1 jarig traject
In dit eenjarige traject worden alle modules van de opleiding kok aangeboden:
- Restaurant à la carte
- Restaurant à la carte en keukenbeheer
- Restaurant à la carte en keukenorganisatie
Dit traject wordt aangeboden in gecombineerd onderwijs. Je hebt 1x per week les en daarnaast moet je een aantal opdrachten thuis maken via onze elektronische leeromgeving (Moodle).
-
Restaurant à la carte
In deze module leer je à la carte gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Je legt jezelf toe op de kwaliteit en het niveau van de à la carte gerechten met specifieke aandacht voor het à la minuut werken, het gepast dresseren en het verzorgen van een buffet à la carte gerechten. -
Restaurant à la carte en keukenorganisatie
In deze module leg je jezelf toe op de organisatie van de keuken: voorbereidende werkzaamheden, naverwerkende activiteiten, ontvangst en controleren van leveringen, …