Opleidingen / Gastronomie - Koken, Bakken, Wijn & Bier / Koken - Diplomagerichte opleiding / Keukenmedewerker / Oosters getint

Oosters getint

Officiële benaming: Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden, Eenvoudige visgerechten

In deze module leer je eenvoudige gerechten met groeten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. We geven deze gerechten een Oosters tintje geven.

  • Basisbereidingen met vis
  • Basisbereidingen met groenten en kruiden
  • Uitheemse producten klaarmaken op de specifieke wijzen van bv Oost-Azië 
  • Wokken als bereidingswijze 
  • Gebruik van noodles, kardamom, koriander en kerrie 
  • Het typische karakter bereiken door het gebruik van citroengras, kokos en gember 

  • Opleidingscheques
  • Vlaams Opleidingsverlof

  • Deelcertificaat eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • Deelcertificaat eenvoudige visgerechten

  • In de vermelde kosten zijn voor de campus in Turnhout de ingrediëntengelden reeds inbegrepen. De kledij die in de keukens gedragen moet worden, dient nog apart aangekocht te worden.
  • In de overige campussen dienen de ingrediëntengelden nog apart betaald te worden.
  •  
  • Staat er vermeld "Contacteer secretariaat"? Dit betekent dat er nog maar enkele plaasten beschikbaar zijn. Voor deze laatste plaatsen kan er enkel ter plaatse op het secretariaat ingeschreven worden.

05/09/2024 - 23/01/2025

Donderdagvoormiddag

Turnhout - Campus Gastronomie (kooklabo)

Boomgaardstraat 60

€ 320.00

07/09/2024 - 25/01/2025

Zaterdagvoormiddag

Turnhout - Campus Gastronomie (nieuwbouw)

Boomgaardstraat 58

€ 320.00

Liever iets anders

  • Barbecue & Plancha

    Het Perfecte Grillfeest, Het Hele Jaar Door! 

    Maak je klaar voor een jaar vol onvergetelijke grillmomenten met onze BBQ & Plancha cursus! 

    In deze uitgebreide cursus leer je alles over het creëren van de perfecte BBQ- en planchagerechten, met recepten die passen bij elk seizoen. We besteden aandacht aan klassieke favorieten, moderne creaties en speciale tips voor diverse grilltechnieken het ganse jaar door. 

  • Brunch en lunch

    Duik in de wereld van heerlijke brunches en lunches en leer de geheimen van het creëren van smaakvolle en voedzame gerechten die perfect zijn voor elk moment van de dag. In deze unieke kookcursus ga je op culinaire ontdekkingsreis en leer je diverse technieken, tips en trucs om onvergetelijke brunches en lunches te serveren.

  • De dagelijkse keuken

    Leer koken met plezier en creëer elke dag heerlijke en eenvoudige maaltijden voor jezelf en je dierbaren.

  • Lekker & gevarieerd

    In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips en trics om lekkere en gevarieerde gerechten met vlees en gevogelte op je bord te toveren. Daarnaast besteden we de nodige aandacht om leuke basisdesserten te creeëren. 
  • Lekker & gezond

    In deze module leer je eenvoudige gerechten met groenten en kruiden en eenvoudige visgerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    Je maakt kennis met inspirerende recepten, tips & trics om lekkere en gezonde gerechten op basis van groenten, kruiden en vis klaar te maken. Zowel warme als koude gerechten.
  • Midden-Oosterse gerechten

    Laat je meevoeren op een culinaire expeditie door de rijke en diverse wereld van de Oosterse keuken, waar exotische smaken en eeuwenoude tradities samensmelten in een onvergetelijke gastronomische beleving.

    Leer de geheimen van authentieke Thaise curry's, Japanse sushi,Indiase tandoori gerechten en nog veel meer!

  • Ovenschotels, eenpansgerechten & toetjes

    In deze module leer je eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten en eenvoudige nagerechten bereiden, dresseren en klaarzetten.
    We gaan hiermee aan de slag om verrukkelijke ovenschotels te bereiden en de restjes die je nog hebt liggen om te  toveren naar heerlijke combinaties met vlees en gevogelte. Daarnaast wordt er ook de nodige aandacht besteed aan lekkere dessertjes.
    Je maakt kennis met een rijke bron aan inspirerende ovenschotels en éénpansgerechten die je toelaten elke dag weer iets nieuws op tafel zetten, snel en gemakkelijk. 
  • Wereldkeuken

    In deze korte module maak je een culinaire rondreis door de wereld. 
    De gerechten zijn soms een beetje ‘vertaald’ zodat je ze gemakkelijk thuis kan maken, zonder eindeloos op zoek te moeten gaan naar dat éne specifieke ingrediënt. In de lesplaats Edegem staat er deze module een trip langs Het Midden Oosten, Azie en Afrika op het programma: Baba ganoush, humus, falafel, sushi, yakitori, tataki, moambe en bobotie komen allemaal aan bod.
  • Zoetjes & toetjes

    In onze Zoetjes & Toetjes cursus leer je de geheimen van perfect gerezen cakes, luchtige taarten, verrukkelijke koekjes, gekoelde cheesecakes, luchtige mousse desserts en verrukkelijke tiramisu.