Opleidingen /  Kok

Heb je het certificaat van hulpkok behaald? Dan kan je jezelf in deze opleiding verder specialiseren tot kok.

In de modules van de opleiding Kok leer je steeds een evenwichtig, gevarieerd en smakelijk menu samen te stellen. Naast het kookgebeuren en de bijhorende activiteiten leg je jezelf toe op het organiseren en coördineren in en van de keuken, op het samenwerken met en begeleiden van medewerkers. Ook het berekenen van de kostprijs, het beheren van voorraden en bestellingen en het samenwerken met leveranciers bekijken komt aan bod in de opleiding tot kok.

De lessen zijn praktijkgericht, met een theoretische onderbouw. Op het einde van elke lesavond worden de gerechten samen geproefd.

Inhoud

  • A la carte gerechten voorbereiden, bereiden en dresseren
  • Opstellen van het menu
  • Zorgen voor een evenwichtige samenstelling van gerechten en voor een afwisselend assortiment
  • Bepalen van recepten en bereidingswijzen, rekening houdend met het seizoensaanbod en de prijs van voedingswaren
  • Opmaken van de werkplanning van het keukenpersoneel en uurroosters
  • Toewijzen van taken aan de medewerkers
  • Superviseren van de mise-en-place en bereidingen
  • Controleren van kwaliteit, toepassing van recepten en technische fiches, verwerking, portionering en presentatie
  • Opvolgen van stock, inventaris en plaatsen van bestellingen 

Infomomenten

  • Turnhout - Campus Boomgaard op 01/09/2022 van 19:00u tot 21:00u
  • Mol - Campus Begonialaan op 01/09/2022 van 19:00u tot 21:00u
  • Turnhout - Campus Boomgaard op 03/09/2022 van 10:00u tot 12:00u
  • Mol - Campus Begonialaan op 03/09/2022 van 10:00u tot 12:00u

Modules

Module
Dienst aan de kaart/keuken
Interactie zaal/keuken
Onthaal en omgang met gasten
Onthaal en omgang met gasten + Interactie zaal/keuken
Restaurant à la carte
Restaurant à la carte en keukenbeheer
Restaurant à la carte en keukenorganisatie
Streekgerechten
Visgerechten
Vleesgerechten

Inschrijven

Voor deze opleiding kan je je inschrijven op volgend secretariaat:

Traject

Uurrooster

Studiebewijs

Certificaat kok
Diploma secundair onderwijs Kok in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming.

Opmerkingen

Wil je meer informatie ontvangen over deze opleidingen?
  • Mail naar gastronomie@edukempen.be voor het aanbod te Turnhout
  • Mail naar mol@edukempen.be voor het aanbod te Mol/Balen

Vanaf september 2023 wordt er gestart met een nieuw leerplan. Het vorige leerplan mag nog 1 schooljaar worden gebruikt om cursisten de kans te geven om hun certificaat nog te behalen onder dat leerplan. Niet alle modules zullen nog worden aangeboden.

Downloads