Taxandria cvo

Kom ik in aanmerking voor opleidingscheques?

Je hebt recht op opleidingscheques als:

  • je een werknemer of interimkracht bent en in Vlaanderen of het Brussels gewest werkt, én de opleiding op eigen initiatief volgt.
  • je een Vlaming bent die niet in Vlaanderen werkt, dan kom je vanaf 1/3/2015 toch in aanmerking voor opleidings- en loopbaancheques.
  • je een Europese werknemer bent die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werkt, maar er niet woont.

Je komt niet in aanmerking als:

  • je hooggeschoold (master, bachelor, hoger onderwijs, lerarenopleiding, getuigschrift voor pedagogische beroepsbekwaamheid, gegradueerde...) bent, tenzij de opleiding voorzien is in je persoonlijk ontwikkelingsplan.
  • je zelfstandig bent.
  • je met een studentenovereenkomst werkt (en jonger bent dan 25).
  • je in het kader van een leerovereenkomst minder dan 80 uren per maand werkt (en jonger bent dan 25).
  • je de opleiding volgt tijdens je normale werkuren.
  • je werkgever de opleiding betaalt.

Hoe bestel ik opleidingscheques?

Telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8:00 tot 19:00 u)

Online op de website van de VDAB (www.vdab.be) via Mijn loopbaan. Kies dan in het rechter menu voor 'opleidingscheques bestellen'.

Wanneer bestel ik best opleidingscheques?

Je bestelt je opleidingscheques best al vóór je opleiding van start gaat.  Zo hoef je het inschrijvingsgeld niet zelf voor te schieten.
Is de opleiding of loopbaanbegeleiding al van start gegaan?  Geen paniek.  Je kan de cheques nog tot 2 maanden na de start ervan bestellen.

Hoe lang zijn mijn opleidingscheques geldig?

De opleidingscheques zijn 14 maanden geldig.  De begin- en einddatum staan op de cheques vermeld. Edenred - de firma die de betaling en ontvangst regelt - brengt je via mail of per post op de hoogte of je recht hebt op de opleidingscheques of niet.  Heb je er recht op, dan krijg je een overschrijvingsformulier en kan je het geld storten.
Binnen de 14 dagen na je betaling, ontvang je de opleidingscheques van Edenred.  Heb je na een maand nog geen cheques gekregen? Vul een formulier in en stuur het naar Edenred - Herman Debrouxlaan 54 - 1160 Brussel. 

Heb je opleidingscheques ontvangen, bezorg ze dan zo snel mogelijk aan een secretariaatsmedewerker van Taxandria cvo Turnhout.

Tot wanneer kan ik opleidingscheques bestellen?

Opleidingscheques kan je tot 2 maanden na de start van de cursus bestellen en worden tot maximum 3 maanden na het begin van de cursus terugbetaald.

Op 1 september fusioneert cvo Taxandria met cvo Horito en cvo Kempen tot