Taxandria cvo

 Host/hostess toeristische bestemming

Inhoud

Droom je ervan om als professional in het buitenland te werken? Wil je graag vakantiegasten verwelkomen en begeleiden op hun vakantiebestemming? Dan is deze opleiding geknipt voor jou!

Jouw taken als host/hostess zijn zeer gevarieerd: je staat in voor een professioneel onthaal van de klanten op de luchthaven. Je begeleidt de klanten naar de verschillende hotels en je vertelt onderweg enthousiast over de vakantiebestemming. Je organiseert een welkomstmeeting waarbij je alle informatie doorgeeft, zodat je klanten kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. Je bent ook verantwoordelijk voor de verkoop van de excursies. Kortom jij bent het visitekaartje van de touroperator waarvoor je werkt.

In overleg met het werkveld organiseren wij een intensieve opleiding host/hostess. De toeristische sector is immers op zoek naar goed opgeleide medewerkers die klantgericht en probleemoplossend kunnen denken. Als host/hostess moet je vlot Nederlands en Frans spreken en is de kennis van het Engels een must.

De opleiding 'host/hostess op een toeristische bestemming' bestaat uit 6 modules. Wie slaagt, behaalt het officiële certificaat 'host/hostess op een toeristische bestemming' en kan onmiddellijk aan de slag bij o.a. de internationale touroperators.

Structuurschema 2018-2019

 

 
Plaats en moment van organisatie van de opleiding

De lessen worden georganiseerd op de campus Boomgaardstraat 56, 2300 Turnhout.

Infosessie host/hostess op zaterdag 2 september 2017 om 10.00 uur op de campus Boomgaardstraat 56, 2300 Turnhout.

Inschrijvingsvoorwaarden

Je hebt voldaan aan de voltijdse leerplicht.  Op het ogenblik van de inschrijving ben je 16 jaar of je bent 15 jaar en hebt de eerste twee leerjaren van het secundair onderwijs gevolgd.

Inschrijvingsgeld voor cursisten zonder lesmateriaal

  • Modules 40 Lt: 60 euro/module
  • Modules 60 Lt: 90 euro/module
  •  Modules 80 Lt: 120 euro/module

Overzicht van de modules

Inleiding in de toeristische sector (40 lestijden)

Hierin maak je kennis met de brede toeristische sector en verwerf je inzicht in de reisindustrie. Je volgt de actualiteit van het toerisme en leert een technische fiche van een bestemming opmaken.

Specifieke toeristische communicatie in het Frans (60 lestijden)

In deze module train je het specifieke Frans van de toeristische wereld en je leert hoe je deze info vlot aan je klanten kan overbrengen. Je oefent intensief in ‘durven’ spreken, zodat je op het einde van de module in staat bent om je vlot in het Frans uit te drukken.

Specifieke toeristische communicatie in het Engels (60 lestijden)

Engels is een wereldtaal, die je beslist nodig hebt in het buitenland. Het is de bedoeling dat je met de hoteliers en de toeristische medewerkers op de buitenlandse bestemming in het Engels kan communiceren.

Onthaal en begeleiding op een toeristische bestemming (40 lestijden)

In deze module leer je hoe je de klanten onthaalt en begeleidt op de toeristische bestemming. Je leert rekening houden met hun vragen en problemen. Het is immers de bedoeling dat je, door je positieve uitstraling, dadelijk het vertrouwen wint van de klant.

Informatie en verkoop op een toeristische bestemming (40 lestijden)

Je ontdekt hoe je gasten op een commerciële manier kunt informeren en adviseren. Tijdens de informatiebijeenkomsten vertel je enthousiast over het plaatselijk toeristisch, cultureel en recreatief aanbod. Je traint je commerciële feeling en je leert de klanten overtuigen om een excursie of een huurwagen bij jou te kopen/te huren.

Administratieve organisatie op een toeristische bestemming (40 lestijden)

Een host/hostess moet op de bestemming ook een aantal administratieve taken afhandelen. Je leert informatie en documentatie verzamelen over de bestemming waar je werkt en deze up-to-date te houden. Je traint in het maken van reserveringen voor je klanten. Het gebruik van moderne ICT apparatuur is hierbij onontbeerlijk.

 

 

 

 

Op 1 september fusioneert cvo Taxandria met cvo Horito en cvo Kempen tot